Back to top

FÅ BILLETTER TIL MON DE KOMMER OM NATTEN?

Den 23. januar kl 19.00 holder vi forpremiere på MON DE KOMMER OM NATTEN? i Grand Teatret i København med efterfølgende debat.

Filmen handler om den nu 16 år gamle Rokhsar Sediqi, der sammen med sin familie har ventet på en afgørelse på deres ”asylsag” i Danmark i snart seks år!  Sagen har været igennem flere forløb og familien venter stadig på, om de får lov til at blive i Danmark og det på trods af, at familien senest blev lovet et svar i oktober 2015. Men hvordan påvirker det børnene i asylsager, at deres familier skal vente I flere år på at få deres skæbner afgjort? I Mon de kommer om natten? oplever vi, hvordan den lange ventetid gradvist forvandler en velintegrerede og ressourcestærke fodboldpige; Rokhsar fra Give, til en psykisk skrøbelig pige, der bliver indlagt på børnepsykiatrisk hospital med angstanfald, og selvmordstanker - og som får en aflastningsfamilie, fordi hun har brug for et sted, hvor der ikke er nogen bekymringer.

Rokhsar vil selv deltage i den efterfølgende debat, som handler om flygtningebørns ret til at være børn på lige fod med danske børn. Det samme vil flere udlændingeordførerne fra Folketingets partier, vicedirektør Louise Holck fra Institut for menneskerettigheder, Michala Bendixen leder af Refugees Welcome, overlæge Morten Sodemann, forsker og sociolog Kathrine Vitus, debattør Khaterah Parawani, debattør Ahmad Mahmoud og børnepsykolog Mozhdeh Ghasemiyani. 

Filmen er instrueret af Emil Langballe og Andrea Storm Henriksen. Den får dansk premiere på TV2 den 25. januar kl 21.05

skriv til billet@madeincopenhagen.dk