Back to top

To film på CPH:DOX

Byen Ved Verdens Ende får dansk premiere den 3. november kl 16.40 i Dagmar, mens Miki Mistrati præsenterer work in progress på Lyssky Chokolade samme dag i Teater Grob kl. 14.00.

Byen Ved Verdens Ende er engelske Sarah Gavron og danske David Katznelson's portræt af den lille grønlandske bygd, Niaqornat, hvor de 59 indbyggere kæmper for at overleve som samfund. Her møder vi blandt andet bygdens eneste teenager, den 16-årige Lars, der drømmer om at bo i en rigtig by, mens hans far, storfangeren Karl, kæmper for at få genåbnet den lille fiskefabrik, der skal forhindre folk i at flytte væk.

Læs Hollywood Reporters anmeldelse her: Village at the End of the World: London Review

Lyssky Chokolade er den prisvindende instruktør, Miki Mistratis opfølgning på Chokoladens Mørke Side, som i 2010 satte dagsorden med sine afsløringer af børnetrafficking i chokoladeindustrien. Chokoladens Mørke Side vil blive vist i sin helhed, mens Miki vil vise klip fra sin kommende film i det efterfølgende debatarrangement med repræsentanter fra blandt andet chokoladeindustrien og detailhandelen. Filmen vises i CPH:DOXs fokus på FOOD ON FILM.