Back to top

DEN FORTABTE KRIGER

Den Fortabte Kriger følger Mohammed, der har fortrudt at han som ung og naiv lod sig rekruttere i England til den somaliske terrororganisation Al-Shabaab. Han er flygtet fra organisationen og lever nu under jorden i Mogadishu. Hvis Al-Shabaab finder ham, bliver han slået ihjel, han prøver derfor at komme tilbage til sin kone og sit barn i England.

Mohammad var kun tre år, da han uden sine forældre blev sendt væk fra Somalia til et bedre liv i England. Som teenager i London røg han ud i kriminalitet og kom i fængsel, hvor han blev radikaliseret. Som 19-årig blev han udvist til Somalia, hvor han røg direkte i armene på terrororganisationen Al-Shabaab. Da Mohammed finder ud af, at Al-Shabaab ikke er nogen frihedsbevægelse, men derimod slår uskyldige ihjel, beslutter han sig for at flygte. Som 23-årig lever han under jorden i Mogadishu, i et forsøg på at gemme sig for al-Shabaab. Her møder han Fathi, der er født i London, men sendt til Somalia på ”genopdragelse”. De bliver gift og da Fathi rejser hjem til London er hun gravid med deres fælles barn. Filmen følger det unge pars forsøg på at blive forenet som familie og skabe en fremtid for sig selv og deres søn, Yassir. Men Fathi og Mohammed er ikke kun fanget af den herskende verdenspolitik, hvor Mohammed i praksis er uden statsborgerskab. De er også fastlåst i deres egen kultur, hvor kravene til at opretholde traditionelle og religiøse mønstre slet ikke harmonerer med at være et ungt menneske i en moderne verden.

DVD

Pris for private: DKK 149.00
Pris for institutioner: DKK 625.00
Fakta
Original titel: 
Lost Warrior
Produktions år: 
2018
Spillelængde: 
82 min
Genre: 
Dokumentarfilm
Medvirkende: 
Mohammed Ali Omar, Fathi Sheikh
Instruktør: 
Nasib Farah & Søren Steen Jespersen
Manuskripforfatter: 
Nasib Farah, Søren Steen Jespersen
Impact Producer: 
Mira Bach
Line Producer: 
Carina Åkelund
Producer: 
Helle Faber
Co-producer: 
Fredrik Lange
Fotograf: 
Henrik Bohn Ipsen, Anita Hopland
Klippere: 
Steen Johannessen
Lyd: 
Christian Holm, Niklas Skrap
Musik: 
Kristian Eidnes Andersen
Grafik: 
Rasmus Lange
Produceret i samarbejde med: 
Vilda Bomben Film AB, The Danish Film Institute, DRTV, NFTF, Bertha Doc Society Journalism Fund, Creative Europe Programme of European Union, The Swedish Film Institute, Danida, IKONdocs, Hartley Foundation, NRK, YLE, STV, RUV, TVO
Festival
CPH:DOX, Copenhagen/ Denmark 2018
Sheffield Doc/Fest, Sheffield/ England, 2018
Oslo Pix, Oslo/ Norway, 2018
AJB DOC, Al Jazeera Balkans Documentary Film Festival, 2018
Film Africa, London/ England, 2018
Kontakt
Festival distribution: 
kurstein@dfi.dk
Internationalt salg: 
kimc@dr.dk
Andre forespørgsler: 
hello@madeincopenhagen.dk