Back to top

Rigtig voksen

Xenia og Mathias er begge 23 år. De er kærester og bor i Bagsværd og nu skal de være forældre. De glæder sig, men hverdagen trænger sig hurtigt på.

Både Xenia og Mathias er vokset op i dysfunktionelle familier med store omsorgssvigt. Ingen af dem har selv fået lov til at være børn, så hvordan vil de klare at tage vare på deres eget lille barn? De er begge bevidste om at ville gøre det helt anderledes end deres egne forældre, men kæmper mod alt det, de har med i bagagen. For eksempel har de svært ved at tage sig sammen til at rydde op og gøre rent. Da Xenia uventet føder en meget lille dreng i 6. måned bliver det hele sat yderligere på spidsen. For oven i hospitalsindlæggelser, kuvøser og angst føler det unge par, at de konstant bliver overvåget af de sociale myndigheder. I virkeligheden ønsker Xenia og Mathias bare normalitet og harmoni og at være ”rigtig voksne”, men hverdagen udvikler sig til at blive en kamp mod systemet, mod dårlige vaner og manglende evner til at organisere en hel almindelig hverdag.

Filmen er en opfølgning på Anders Gustafssons film Lille Voksen fra 2007, som fulgte den dengang 14-årige Xenia, der var en slags ekstra forældre for sine 3 små søskende.

Fakta
Original titel: 
Rigtig Voksen
Produktions år: 
2017
Spillelængde: 
75/42
Genre: 
Dokumentarfilm
Medvirkende: 
Xenia Almdal Mathias Adler Nielsen
Instruktør: 
Anders Gustafsson
Manuskripforfatter: 
Anders Gustafsson
Producer: 
Helle Faber
Fotograf: 
Anders Löfstedt Anders Gustafsson Sara Jane Del Castillo Andrea Storm Henriksen Emil Langballe
Klippere: 
Rebekka Lønqvist
Lyd: 
Sune Kaarsberg
Musik: 
Sune Kølster
Grafik: 
Jesper Frydenlund
Produceret i samarbejde med: 
TV2 & Det Danske Filminstitut
Festival
CPH:DOX 2017
Nordic Film Days Lübeck
Kontakt
Andre forespørgsler: 
hello@madeincopenhagen.net