Back to top

SKÁL

Skål

- for at føle sig møgbeskidt, hver gang solen står op

 

Dania er 21 år og opvokset i en kristen menighed i en lille bygde i bibelbæltet på Færøerne. Hun er lige flyttet til Tórshavn, hvor hun har mødt – og er blevet kærester med – hiphop-kunsteren og poeten, Trygvi aka Silvurdrongur (Sølvdrengen), der kommer fra en sekulær familie og skriver digte og hiphoptekster om nogle af menneskets skyggesider: Alt det, som det kristne samfund forsøger at skærme unge imod.
Dania synger selv i et kristent band, hvor hun skriver sange om Gud, men hun er tydeligt fascineret af Trygvis mod til at skrive hudløs ærlige tekster om at være menneske. Og i forsøget på finde sin plads i verdenen og forstå, hvem hun selv er, begynder hun at skrive mere personlige tekster.

Teksterne udvikler sig i løbet af filmen til en kritisk digtsamling, der handler om det dobbeltliv hun og andre unge må leve for at fungere i de konservative kristne rammer, som hun ikke ønsker at forlade, men forene med at finde ud, af hvem hun selv er. Sideløbende med at Danias bog, som får titlen Skål, tager form, eksperimenterer hun med, hvor grænserne går, når man er ung og kristen. Er det en synd at drikke? Er det en synd at danse? Er det en synd at have sex før ægteskabet ? Er det en synd at have en kæreste, der ikke er kristen? Og hvor længe kan man holde ud at leve et liv imellem to verdener?

 

Skål er en ‘coming of age’; en kærlighedsfortælling om to unge mennesker, der leder efter sig selv og som i høj grad har brug for hinanden for at finde en vej.

Fakta
Original titel: 
Skál
Produktions år: 
2021
Spillelængde: 
75 min
Medvirkende: 
Dania O. Tausen, Trygvi Danielsen, Marjun Drós Tausen Poulsen
Instruktør: 
Cecilie Debell & Maria Tórgarð
Producer: 
Heidi Kim Andersen
Co-producer: 
Jón Hammer, Kykmyndir
Fotograf: 
Cecilie Debell, Troels Rasmus Jensen, Rógvi Rasmussen, Maria Tórgarð
Klippere: 
Rebekka Lønqvist
Lyd: 
Kasper Janus Rasmussen & Jacques Pedersen
Musik: 
Ólavur Jákupsson
Grafik: 
Rasmus Lange
Produceret i samarbejde med: 
NORDDOK – Film om Grønland, Færøerne og Danmark - Det Danske Filminstitut, DR, VGTV, SVT, KNR og KVF.
Festival
CPH:DOX
Malmö Nordisk Panorama
Reykjavik Film Festival
Chicago International Film Festival
Lübeck, Nordiche Filmtage
Priser
Gold Hugo, Chicago International Film festival
New Nordic Voices, Malmö Nordisk Panorama
Kontakt
Andre forespørgsler: 
hello@madeincopenhagen.net