Back to top

Chokoladekrigen

En amerikansk menneskerettighedsadvokat har kastet sig ud i en årelang krig mod nogle af verdens største fødevaregiganter. Han prøver at få Nestlé og Cargill dømt for systematisk udnyttelse af børneslaver i Elfenbenskystens kakaoplantager.

Terry Collingsworth, en prominent arbejdsretsadvokat fra USA, har kæmpet i 15 år for at føre sager mod fødevareindustrien om børneslaveri og trafficking i Elfenbenskystens kakaoplantager. Nu skal sagen for USAs Højesteret. Hans modpart er fødevaregiganterne Nestlé og Cargill, og deres hær af advokater, som ihærdigt forsøger at overbevise dommeren om at der ikke findes noget problem.

 

Collingworth har indsamlet beviser i mere end et årti og rejser til Mali for at møde de seks nu voksne ”drenge”, der er centrale vidner i hans sag. Derefter rejser han til Elfenbenskysten for at samle yderligere beviser, der viser, at Nestlé systematisk vender det blinde øje til kidnapninger og udnyttelse af børn i jagten på at holde prisen på kakaobønner helt i bund.  På kakaoplantagerne finder han flere børn, der er blevet lokket væk fra deres hjem i nabolandende. De bliver ikke betalt for deres arbejde og de går ikke i skole.

 

Collingworth finder også helt nye afsløringer. ET center, som er opført for at redde børnene i plantagen, og som blandt andet er støttet af den amerikanske regering, viser sig at stå tomt og ubrugt ud. 

  

Filmen taler direkte ind i en global dagsorden, hvor ikke bare klima – men også ordnede forhold, når det drejer sig om, hvordan vores dagligvarer bliver produceret, fylder rigtig meget. Chokoladeindustrien er historisk set en af de mest kyniske. Den har systematisk løjet for forbrugerne og vendt 

Fakta
Original titel: 
Chokoladekrigen
Produktions år: 
2021
Spillelængde: 
80
Medvirkende: 
Terry Collingsworth Paul Hoffmann Melina Cardinal-Bradette Kelsey Peden
Instruktør: 
Miki Mistrati
Producer: 
Helle Faber
Co-producer: 
Christian Falch & Torstein Perelius & Jonathan Borgen Lie
Fotograf: 
Henrik Ipsen Emil Langballe Nelson Walker
Klippere: 
Andreas Birch Jacob Andersen
Lyd: 
Audun Kvitland Røstad
Musik: 
Marius Christensen
Grafik: 
Cato Lauvi & Tom Rainer
Produceret i samarbejde med: 
Up North Films DRTV NFI NFTF Film Fyn Danida SVT NRK
Kontakt
Festival distribution: 
kurstein@dfi.dk
Internationalt salg: 
kimc@dr.dk
US distribution: 
cristine.platt.dewey@rocofilms.com
Andre forespørgsler: 
hello@madeincopenhagen.dk